FEM TEATRE
A través d’espectacles teatrals i debats participatius amb les actrius i actors participants, reflexionem sobre problemàtiques socials. Amb diferents tècniques del teatre dels i les oprimides, explorem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions i discriminacions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les.
Espectacles, tallers i projectes teatrals dirigits al públic general o a col·lectius específics com infants, famílies, joves, dones o gent gran. A disposició de grups, entitats i equipaments de Catalunya.
.
# El viatge al món dels contes! Espectacle
.
# Actuem! Teatre per la igualtat
A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre dels i les oprimides, treballarem situacions de conflicte relacionades amb la violència de gènere: les relacions sexo-afectives, la dependència emocional i l’abús, les violències corporals i els rols de gènere entre d’altres. Aprendrem a detectar les situacions d’injustícia, diferenciarem les relacions abusives de les relacions lliures i equitatives, i aprendrem a gestionar i resoldre conflictes.
.
# Això és amor? Teatrefòrum
Viatjarem a través de la història d’una parella i ho farem anant enrere en el temps fins als seus inicis per reflexionar i entendre allò que els ha portat fins on són ara. Destaparem els mites de l’amor romàntic, les violències quotidianes i invisibles, qüestionarem els rols de gènere, identificarem les violències masclistes i actuarem per canviar la història.
.
#CanBIem la festa! Teatrefòrum
La protagonista de la nostra història, la Carla, és una noia bisexual que sent que ha anat a una festa on ningú l’ha convidat. La festa d’una societat que sovint juga a fer-nos triar entre dues opcions aparentment incompatibles per encaixar-nos en l’ordre establert: platja o muntanya?, carn o peix?, home o dona? heterosexual o homosexual? Qui no s’identifica amb cap d’elles, sovint s’enfronta a la incomprensió dels qui només conceben un món binari.
.
# L’armari de l’Oliver
L’armari de l’Òliver presenta a través del seu personatge principal les pors i inquietuds d’un infant en plena exploració de l’expressió del seu gènere. Davant el rebuig de l’entorn per les coses amb què li agrada jugar, l’Òliver s’amaga dins l’armari on trobarà una sèrie de personatges que li explicaran la seva experiència i dificultats a l’hora de viure identitats, expressions de gènere i orientacions del desig no normatives.
.
# Vindicacions
A través de dos personatges molt diferents entre si ens endinsarem en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l’humor, el drama i l’anàlisi crítica. Valent-nos de diferents formats (com la poesia, els monòlegs, les escenes teatrals i els sketchs) prendrem la veu de dones d’ara, d’abans i d’arreu, escoltarem les seves vindicacions i reflexionarem col·lectivament sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder.