REPENSEM ELS CONTES!

Els contes són petites històries que amb les seves paraules i imatges ajuden els infants a estructurar el seu pensament, definir qui són i interpretar la realitat, aprenent els valors de la societat en la qual viuen. Les històries que s’hi expliquen fomenten la seva imaginació i creativitat, ajuden a la comprensió i gestió de les vivències quotidianes i els permeten imaginar allò que és possible viure. Però sovint, com la resta de manifestacions culturals, transmeten estereotips i actituds de desigualtat i discriminació com a reflex de les relacions socials que ens envolten. Això limita els infants a la vegada que fomenta l’exclusió de persones, col·lectius i formes d’estimar, viure i relacionar-se.

Des de la línia de treball Repensem els contes hem dissenyat i produït espectacles i activitats que tenen com a element central els contes coeducatius, narracions equitatives que promouen, des de les primeres etapes de la vida, la cooperació, la igualtat, el respecte a la diversitat i la justícia social.

ESPECTACLES

# Viatge al Món del Contes

A l’Àlex i a la Berta no els agraden els contes que coneixen i decideixen crear-ne de nous. Per fer-ho, viatjarem al Món dels Contes, on coneixerem els personatges de les històries que ens explicaran una altra versió del seu conte. Tenia por, Sant Jordi, quan es va enfrontar al drac? Està contenta la princesa quan ha de fer sola les tasques de la llar? Acompanya’ns en aquest viatge màgic al Món dels Contes i ajuda l’Àlex i la Berta a crear-ne un de nou!

+ informació

.

# L’armari de l’Oliver

L’armari de l’Òliver presenta a través del seu personatge principal les pors i inquietuds d’un infant en plena exploració de l’expressió del seu gènere. Davant el rebuig de l’entorn per les coses amb què li agrada jugar, l’Òliver s’amaga dins l’armari on trobarà una sèrie de personatges que li explicaran la seva experiència i dificultats a l’hora de viure identitats, expressions de gènere i orientacions del desig no normatives.

+informació

.

TALLERS

# Repensem els contes. Narrativa i coeducació  per professionals

Quins valors ens donen els contes? Què estem transmetent a través de les fades i els follets, els reis i les princeses, els cavallers i les bruixes? A través de l’anàlisi narrativa de contes i pel·lícules infantils, detectarem els valors implícits integrats en les històries i reflexionarem sobre la seva importància educativa. Aprendrem estratègies per a construir nous imaginaris i facilitarem eines per a fomentar en la canalla una mirada més lliure i creativa.