LÍNIES DE TREBALL

.

# Cultura contra la violència

A través de la història, la filosofia, la ciència, la literatura i les arts, analitzem les manifestacions culturals des d’una perspectiva feminista, sensibilitzem sobre les violències masclistes i descobrim el paper de la creació artística en la defensa de la diversitat de gènere i la lluita per l’equitat.

.

# Fem teatre

Espectacles i performance amb debat participatiu, cursos d’interpretació, tallers de teatre de les oprimides i teatre fòrums, creacions escèniques comunitàries… per tal d’experimentar amb el cos, la veu i la gestualitat i explorar a través de la creativitat col·lectiva les opressions  que ens envolten.

.

# DiversitArts. Cultura per a la transformació social

A través de la història, la filosofia, la ciència, la literatura i la creació artística col·lectiva, reflexionem sobre els estereotips i prejudicis encara vigents, descobrim el poder de les humanitats en la lluita per l’equitat i fomentem l’empoderament i la implicació de la ciutadania en la defensa de la diversitat.

.

# Repensem els contes

A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionem les històries, repensem els personatges i inventem altres maneres d’explicar-les, per tal d’evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

.

# La cultura d’una altra manera

A través de xerrades, debats, tallers, cursos, espectacles, rutes urbanes, visites comentades i accions comunitàries, apropem les humanitats, la cultura i els llenguatges artístics a la ciutadania des d’una perspectiva crítica, participativa i compromesa.

.

# Animem el barri!

Mitjançant la dinamització d’accions artístiques comunitàries realitzades a l’espai públic per persones i col·lectius del barri, sensibilitzem a la ciutadania i fomentem la cohesió social i les relacions de pertinença de la comunitat.

.

# Donants de memòria

Mitjançant la dinamització i documentació de tallers amb gent gran, fomentem la seva formació i interacció amb la resta de la comunitat alhora que facilitem que a través dels seus coneixements i records puguin contribuir a la recuperació de la memòria oral dels seus barris.

.

# Teixim xarxes contra els estereotips!

A través d’una plataforma virtual, recursos pedagògics, activitats culturals i projectes educatius promovem l’enxarxament de les iniciatives que lluiten contra els estereotips sexistes, difonem continguts antimasclistes i sensibilitzem sobre la diversitat de gènere, sexual i afectiva.  

.

# Educoop. Plataforma educativa de l’Economia Solidària

A través d’una plataforma virtual, recursos pedagògics, activitats formatives a disposició d’entitats i equipaments i projectes educatius en el territori, promovem la difusió dels valors i pràctiques de l’Economia Solidària i l’educació transformadora al llarg de la vida.