ACTIVITATS

# Tastets de cinema

A partir del visionat de peces audiovisuals, l’anàlisi de seqüències i el col·loqui participatiu ens aproparem al llenguatge cinematogràfic, recorrerem la història del setè art, ens familiaritzarem amb la narrativa audiovisual i reflexionarem sobre la visió que dóna el cinema del món actual.

# Parlem-ne! Debats d’art i cultura contemporània

Què està passant amb la cultura contemporània? Què és art i què no en el món actual? Qui decideix què és bo i què no quan es tracta de creacions artístiques? A partir d’exemples concrets debatrem sobre els límits ètics i estètics de l’art i la cultura contemporània.

# Actuem! Teatre per la igualtat

A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre dels i les oprimides, explorarem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions i discriminacions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les. Aprendrem a detectar les situacions d’injustícia, reflexionarem sobre la presa de decisions i aprendrem a gestionar i resoldre conflictes.

# Repensem els contes!

Per què era una rateta i no un ratolí qui escombrava l’escaleta? Va fer bé la formiga de no donar menjar a la cigala? Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? A partir de la lectura de faules i contes populars, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les.

# M♀nòlegs. Teatre de petit format

La Medea d’Eurípides, la Lucrècia de Shakespeare, la Cecília de Puig i Ferrater… grans personatges femenins del teatre i la literatura que han donat veu a les dones i s’han rebel·lat contra el poder establert i la violència masclista. Escoltarem les seves vindicacions, reflexionarem sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder, i ens aproparem a la interpretació dramàtica des d’una perspectiva de gènere.