MONOGRÀFICS – IMATGE

DE 3 A 10 SESSIONS DE 90 O 120 MINUTS

.

# Descobrim el cinema!

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per descobrir què s’amaga darrere del cinema.

.

# Dones de pel·lícula

A partir del visionat i anàlisi de seqüències, coneixerem la visió que ha donat de les dones el cinema, reflexionarem sobre la representació de la feminitat i els estereotips de gènere en el mitjà audiovisual, i debatrem sobre les seves implicacions socials i culturals.

.

# Fotografia documental

Aprendrem a organitzar, realitzar i difondre un projecte de fotografia documental. Coneixerem les diferents fases de treball: preparació, producció i edició. Ens familiaritzarem amb la narrativa visual per explorar la nostra mirada i realitzar imatges amb un punt de vista propi. Editarem i presentarem el nostre projecte.

.

# Iniciació a la fotografia

Ens familiaritzarem amb nocions bàsiques de fotografia i procediments d’edició, com les funcions manuals de la càmera, la medició de la llum, la composició, la profunditat de camp, la temperatura de color, els ajustos de contrast o la saturació. Realitzarem els nostres propis projectes fotogràfics i els analitzarem de forma col·lectiva.

.

# L’art d’intervenir. Apropiació artística i crítica social

La intervenció sobre obres d’art i altres icones ha esdevingut al llarg del segle XX una autèntica disciplina artística que gairebé sempre ha servit per contravenir els poders establerts. Aprendrem a contestar a les imatges imposades pel mercat de l’art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les.

.

# Narrativa audiovisual

Aprofundirem en els fonaments de la narrativa que emparenten el cinema amb la literatura o les arts escèniques i aprendrem com es construeixen les històries en el mitjà audiovisual, com es narra amb el pla, la llum, el moviment de càmera o el so.