EL PODER DE LES IMATGES

bladerunner.article

A través de l’art, la fotografia, el còmic, el cinema, les sèries de televisió, la publicitat, els videoclips i els videojocs, analitzarem els imaginaris socials, reflexionarem sobre el poder de les imatges i el seu impacte al llarg de la història, qüestionarem les representacions discriminatòries i descobrirem com transformar la societat tot imaginant un món millor.

.

# Les imatges del poder, el poder de les imatges

A partir d’obres d’art, fotografies i seqüències cinematogràfiques, analitzarem per què les imatges han estat sempre al servei del poder establert, però també per què, al mateix temps, són emprades moltes vegades per atacar-lo i subvertir-lo.

.

# L’art d’intervenir. Apropiació artística i crítica social

La intervenció sobre obres d’art i altres icones ha esdevingut al llarg del segle XX una autèntica disciplina artística que gairebé sempre ha servit per contravenir els poders establerts. Aprendrem a contestar a les imatges imposades pel mercat de l’art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les.

.

# Noves violències, nous imaginaris

Ha canviat la nostra percepció de les discriminacions i de la violència? I l’art, el cinema i els mitjans de comunicació, han canviat la manera de mostrar-les? Mitjançant els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió i els videojocs, analitzarem les lectures i representacions culturals de la violència i descobrirem el paper dels nous imaginaris en el foment de la igualtat, la tolerància i la cultura de la pau.

.

# Ciència (i) Ficció

Criatures sorgides de la literatura, el cinema, el còmic o les sèries de televisió, ens ajudaran a explorar els límits de la identitat, la ment i el cos humà. Partint de la ciència i a través de la ficció, viatjarem pel temps i l’espai i reflexionarem sobre temes com la modificació genètica o la relació entre humanitat i tecnologia.

.

# Imaginant la igualtat

Qüestionarem els prejudicis i estereotips presents a les imatges que rebem i descobrirem visions alternatives a través de l’art, el cinema o els dibuixos animats. Mitjançant el dibuix i la plàstica, imaginarem un món més just i igualitari.