ART I CREACIÓ

Jeremy-Kool-3D-Paper-Sculptures-1568667

Ens aproparem a les arts escèniques, plàstiques i audiovisuals, ens familiaritzarem amb els llenguatges del teatre, el cinema, l’animació i el còmic, i descobrirem la Barcelona artística i cultural, tot incentivant la nostra pròpia creativitat.

.

# Anima’t! Animació stop motion

Amb el visionat de seqüències, recorrerem la història de l’animació stop motion i descobrirem les variants d’aquesta tècnica: puppets, claymation, cut-out, etc. A partir d’exercicis pràctics, aprendrem a fer les nostres pròpies animacions a través de diferents materials.

.

# Iniciació al teatre

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, ens posarem a la pell de diferents personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia, la cooperació i el benestar personal.

.

# Creem el nostre propi fanzine. Còmic i autoedició

Ens aproparem a la història i el llenguatge del còmic a partir d’obres i figures de referència.  Analitzarem diverses publicacions i aprofundirem en l’univers del fanzine i l’autoedició. A través d’exercicis pràctics, desenvoluparem un enfocament i una proposta gràfica i aprendrem com fer la nostra pròpia publicació.

.

# Que comenci l’espectacle! El Paral·lel dels teatres

Del Molino al Victòria, transitarem el Paral·lel per reviure la seva història, des del teatre popular i de masses anterior a la guerra, fins als espectacles d’avui dia, parant especial atenció a les diferents modalitats escèniques que s’hi han representat.

* Itinerari urbà de 120 minuts.

.

# Visitem la Barcelona cultural

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com galeries o fàbriques de creació.

* Programa de visites comentades.

.

# Art urbà

Recorrerem la història de l’art urbà des dels primers graffitis al metro de Nova York als anys 70, fins als formats més actuals com els stickers o els paste-up, i coneixerem els artistes més rellevants com Blek le Rat, Basquiat, Obey o Banksy.

.

# Art i Eixample

De l’arquitectura modernista al galerisme, dels museus i institucions culturals als centres més alternatius, farem un recorregut pel passat, el present i el futur de l’art a l’Eixample, visitant espais emblemàtics i descobrint-ne d’altres.

* Itinerari urbà de 120 minuts.

.

# L’art d’intervenir. Apropiació artística i crítica social

La intervenció sobre obres d’art i altres icones ha esdevingut al llarg del segle XX una autèntica disciplina artística que gairebé sempre ha servit per contravenir els poders establerts. Aprendrem a contestar a les imatges imposades pel mercat de l’art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les.

.

# Llegim el cinema

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per ser més conscients de com llegim el cinema.