ALTRES FORMATS

screamingmedea

Reaparaulant el món. Recital poètic

La violència i la seva relació amb l’amor i les relacions afectives, la sexualitat, el cos, la identitat i l’autoestima, a través de la dramatització de versos i fragments literaris per part d’una actriu. Un cant a la reafirmació personal mitjançant el treball amb el cos, la veu i la gestualitat.

 .

# Dones i espai públic. Itinerari urbà

És equitatiu i igualitari l’espai urbà? En quin sentit reflecteix les problemàtiques de gènere? Què ens diu la ciutat sobre les dones d’ara i d’abans? Al llarg de l’itinerari, analitzarem diferents espais des d’una doble perspectiva, alhora local i global, per reflexionar sobre la relació entre dones i espai públic, entre urbanitat i ciutadania.

 .

# Mnòlegs. Teatre de petit format

La Medea d’Eurípides, la Lucrècia de Shakespeare, la Cecília de Puig i Ferrater… grans personatges femenins del teatre i la literatura que han donat veu a les dones i s’han rebel·lat contra el poder establert i la violència masclista. Escoltarem les seves vindicacions, reflexionarem sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder, i ens aproparem a la interpretació dramàtica des d’una perspectiva de gènere.

 .

# Parlem-ne! Violència masclista i cultura contemporània. Debat participatiu

Quina visió dels homes i les dones dóna l’art contemporani? S’ha estetitzat la violència? Ajuda la cultura a eradicar el masclisme o tot el contrari? Col·loqui participatiu al voltant de la representació d’estereotips i rols de gènere, l’expressió plàstica de la violència i els límits ètics i estètics de l’art i la cultura contemporània.