Programes i activitats vinculats a gent gran

Projecte Donants de memòria

Donants de memòria és un projecte que posa en el centre la importància de promoure el reconeixement, les aportacions i la participació de la gent gran en la vida comunitària, cultural i política de la ciutat. Tot fomentant la seva implicació com a donant de memòria, podem incentivar la visibilització i fer valdre la gent gran, l’envelliment actiu, la seva formació a través de l’aprenentatge en comú i el debat intergeneracional, alhora que recuperem la memòria oral dels nostres barris.
Mitjançant l’organització, dinamització i documentació de tallers amb gent gran que esdevindran donants de memòria, fomentem la seva formació i interacció amb la resta de la comunitat i la participació social i política en el seu municipi, alhora que facilitem que a través dels seus coneixements i records i en interacció amb altres puguin contribuir a la recuperació de la memòria oral dels seus barris, en col·laboració amb persones, grups, entitats, equipaments i institucions de Catalunya.

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant
visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com
galeries o fàbriques de creació.

Dones grans, grans dones. La vellesa femenina al cinema Taller cinefòrum

El cinema ha tendit a ignorar les dones grans, relegantles a papers menors i, moltes vegades, amb una
forta càrrega negativa. Existeixen, però, honroses excepcions: grans personatges de dones grans que dignifiquen la vellesa i enriqueixen les lectures de la feminitat. Partirem d’aquests per a apropar-nos a un
dels temes menys explorats en la relació entre gènere i vellesa: l’impacte i la percepció de la violència masclista en les dones grans. A partir de les lluites de les grans dones del cinema reflexionarem sobre les nostres pròpies vivències.

Jornada Dia de la Gent Gran. Lleialtat Santsenca (C. Olzinelles, 35). Entrada lliure

Dimarts 1 d’octubre

  • 11h Dones grans, grans dones. La vellesa femenina al cinema. 
  • 17 h Passi documental Donants de memòria. Sants i la Lleialtat Santsenca
  • 18h Tardeo al Bahia: Ball homenatge Sala Bahia

Dissabte 5 d’octubre

  • 18h Espectacle teatral Envejecer mal, de Laberint escènic