LA CULTURA D’UNA ALTRA MANERA

2017-07-19-PHOTO-00014274

A través de xerrades, debats, tallers, cursos, espectacles, rutes urbanes, visites comentades i accions comunitàries, apropem les humanitats, la cultura i els llenguatges artístics a la ciutadania des d’una perspectiva crítica, participativa i compromesa. Mitjançant la història, l’art, la filosofia i la ciència, recuperem la memòria col·lectiva, analitzem les problemàtiques socials contemporànies i debatem sobre com transformar el nostre futur.

Tallers, activitats culturals, cursos, rutes, visites comentades i altres formats dirigits al públic general o a col·lectius específics com infants, famílies, joves, dones o gent gran. A disposició de grups, entitats i equipaments de Catalunya.

.

# Visitem la Barcelona cultural

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com galeries o fàbriques de creació.

.

# Llegim el cinema

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per ser més conscients de com llegim el cinema.

.

L’art d’intervenir. Apropiació artística i crítica social

La intervenció sobre obres d’art i altres icones ha esdevingut al llarg del segle XX una autèntica disciplina artística que gairebé sempre ha servit per contravenir els poders establerts. Aprendrem a contestar a les imatges imposades pel mercat de l’art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les.

.

# Ètica i cinema

A partir de peces audiovisuals, visualitzarem diferents conflictes morals, socials i polítics, i debatrem sobre la causa i l’efecte de les nostres accions. Alhora, descobrirem com la narració cinematogràfica, fonamentada en la presa de decisions dels personatges i en la capacitat d’empatia del públic, està íntimament lligada a l’ètica.