HUMANITATS

.

# Ciutats amb Art

A partir d’imatges, audiovisuals i recursos virtuals, viatjarem des de la distància a diferents ciutats del món com Londres, París o Nova York i visitarem els seus carrers, centres de creació, galeries i museus per a conèixer l’actualitat de la seva vida artística i cultural.

Tallerista: Emili Balsera, historiador amb màster en món contemporani

.

# Dones del món

Ens aproparem a les dones de diferents cultures i àrees geogràfiques per conèixer la seva situació, quin paper juguen en cada societat i quines són les seves lluites. Parlarem també de globalització i diversitat cultural des d’una perspectiva de gènere.

Talleristes: Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere

.

 # Dones, literatura i supervivència

A través de grans obres escrites per dones, descobrirem com elles han emprat la literatura per a sobreviure, reivindicar-se i lluitar per una vida plena. A través de les seves paraules aprofundirem en la vivència femenina i ens aproximarem a diferents esdeveniments i contextos històrics, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. Farem ús de la literatura i la narrativa per crear la nostra pròpia història i empoderar-nos.

Talleristes: Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere i Mireia Cebrián, filòsofa amb màster en estudis de gènere

.

# Graffiti i art urbà 

Recorrerem la història de l’art urbà dels primers graffitis al metro de Nova York als anys 70, fins als formats més actuals com els stickers o els paste-up, i coneixerem els artistes més rellevants com Blek le Rat, Basquiat, Obey o Banksy.

Tallerista: Emili Balsera, historiador amb màster en món contemporani

.

# Història contemporània d’Espanya i Catalunya. Del segle XIX fins a l’actualitat

Analitzarem els principals esdeveniments que han definit la trajectòria social, política i econòmica de l’Estat espanyol des del segle XIX fins a l’actualitat, tot destacant aquells processos que en major o menor mesura han influenciat l’actual definició d’Espanya i Catalunya. En aquest primer trimestre, aprofundirem en les dinàmiques colpistes i les guerres internes pel tipus de model d’estat que sacsegen el territori, des del s. XIX fins a la Guerra Civil.

Tallerista: Gerard Rodríguez, historiador

.

# La cultura amb perspectiva de gènere

A través de les arts visuals, la literatura, el teatre, el cinema, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzarem els discursos i representacions masclistes, reflexionarem sobre els estereotips de gènere i el paper de les dones en les indústries culturals, i descobrirem nous imaginaris, més justos i igualitaris.

Tallerista: Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere

 .

# La volta al món a través dels museus

A partir d’imatges, audiovisuals i recursos virtuals, visitarem les col·leccions i exposicions dels museus més importants del món, parant atenció a la seva història i trajectòria, el valor del seu fons i les línies expositives actuals.

Tallerista: Emili Balsera, historiador amb màster en món contemporani

 .

# Narrativa audiovisual

Aprofundirem en els fonaments de la narrativa que emparenten el cinema amb la literatura o les arts escèniques i aprendrem com es construeixen les històries en el mitjà audiovisual, com es narra amb el pla, la llum, el moviment de càmera o el so.

Tallersita: Pablo Raya, humanista especialitzat en llenguatge cinematogràfic

 .

# Teixim memòria! Dones en la Història

On són les dones en la Història? Ens preguntarem perquè han estat invisibilitzades i descobrirem les dificultats, lluites i conquestes de col·lectius femenins i dones destacades al llarg del temps. Recuperarem part de la nostra memòria a través de la seva mirada i valorarem les seves aportacions al progrés de la societat.

Tallerista: Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere

.

# Visitem la Barcelona cultural

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com galeries o fàbriques de creació.

Talleristes: Emili Balsera, historiador amb màster en món contemporani i Io Valls, humanista especialitzada en formació en comunicació i expressió oral a tots els públics