REPENSEM ELS CONTES!
A partir de la narració dramatitzada de contes tradicionals i de nova creació, valent-nos també del joc i el teatre, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal de sensibilitzar sobre diverses problemàtiques socials i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.
.
# Repensem els contes gènere
Per què ha de ser la rateta qui escombra l’escaleta? No podrien ser maques les bruixes? Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? A partir de la narració dramatitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les.
# Repensem els contes igualtat
Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? Per què són lletjos els ànecs i dolents els llops? Cal matar al drac? A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal d’evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.
.
# Contes&CO
A través de la teatralització de contes, trencarem estereotips i aprendrem a relacionar-nos de forma més justa i equitativa, a cooperar amb les persones que ens envolten i a coresponsabilitzar-nos de les tasques de cura i de la llar. Ens divertirem aprenent a crear des de casa una societat més igualitària.
# Contes a la carta
A través de la narració teatralitzada de contes tradicionals i la creació de noves històries, treballarem de forma lúdica temes com les relacions afectives, la coresponsabilitat, la cooperació o el respecte a la diversitat, adaptant-los als interessos i necessitats de cada centre, docent i grup.
# Repensem els contes CURS
A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, valent-nos del joc, el teatre i la plàstica, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal de fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.
# Repensem els contes. Narrativa i coeducació
Quins valors ens donen els contes? Què estem transmetent a través de les fades i els follets, els reis i les princeses, els cavallers i les bruixes? A través de l’anàlisi narrativa de contes i pel·lícules infantils, detectarem els valors implícits integrats en les històries i reflexionarem sobre la seva importància educativa. Aprendrem estratègies per a construir nous imaginaris i facilitarem eines per a fomentar en la canalla una mirada més lliure i creativa.
.
# El viatge al món dels contes! Espectacle
# L’armari de l’Oliver
L’armari de l’Òliver presenta a través del seu personatge principal les pors i inquietuds d’un infant en plena exploració de l’expressió del seu gènere. Davant el rebuig de l’entorn per les coses amb què li agrada jugar, l’Òliver s’amaga dins l’armari on trobarà una sèrie de personatges que li explicaran la seva experiència i dificultats a l’hora de viure identitats, expressions de gènere i orientacions del desig no normatives.