PROJECTES EDUCATIUS

EDUCA

Des de Trama oferim per a Primària, Secundària i Batxillerat projectes formatius a desenvolupar al llarg d’un trimestre o de tot un curs, que  combinen la reflexió teòrica amb l’experimentació pràctica i la participació activa de l’alumnat. Adaptables als diferents nivells educatius, faciliten un apropament diferent a matèries com l’art, la història, la literatura o la filosofia, per a treballar el temari escolar d’una altra manera.

.

PRIMÀRIA

# Anima’t! Animació stop motion

A través de peces audioviduals, descobrirem les variants de l’animació stop motion. Mitjançant dibuixos, retallables i plastilina, crearem les nostres pròpies animacions.

# Animem el barri!

Descobrirem formes d’intervenir en el nostre entorn a través de l’art i la cultura i realitzarem la nostra pròpia acció artística al barri per a sensibilitzar a la comunitat i fer-la participar dels temes que ens preocupen.

# Fem teatre!

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, ens posarem a la pell de diferents personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia, la cooperació i el benestar personal.

# Repensem els contes

A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, valent-nos del joc, el teatre i la plàstica,  qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal de fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

# Teixint memòria! Les dones en la història

A través dels contes, els jocs, el teatre i la plàstica, rememorarem la història de les dones d’aquí i d’arreu, coneixerem els obstacles que van afrontar i descobrirem les seves contribucions al progrés de la societat.

.

SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

# Actuem! Teatre per a la igualtat

A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre dels i les oprimides, explorarem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions i discriminacions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les. Aprendrem a detectar les situacions d’injustícia, reflexionarem sobre la presa de decisions i aprendrem a gestionar i resoldre conflictes.

.

 # Anima’t! Animació stop motion

Amb el visionat de seqüències, recorrerem la història de l’animació stop motion i descobrirem les variants d’aquesta tècnica: puppets, claymation, cut-out, etc. A partir d’exercicis pràctics, aprendrem a fer les nostres pròpies animacions a través de diferents materials.

 # Animem el barri!

Descobrirem formes d’intervenir en el nostre entorn a través de l’art i la cultura i realitzarem la nostra pròpia acció artística al barri per a sensibilitzar a la comunitat i fer-la participar dels temes que ens preocupen.

 # Creem el nostre propi fanzine. Còmic i autoedició.

Ens aproparem a la història i el llenguatge del còmic a partir d’obres i figures de referència.  Analitzarem diverses publicacions i aprofundirem en l’univers del fanzine i l’autoedició. A través d’exercicis pràctics, desenvoluparem un enfocament i una proposta gràfica i aprendrem com fer la nostra pròpia publicació.

 # Narratives

De què estan fetes les històries? Ens aproparem als principis bàsics de la narrativa i aprendrem a narrar a través de diferents llenguatges i formats: la literatura, el teatre, el cinema, el còmic, la televisió, els videojocs, etc.

.

 # Fem teatre

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, descobrirem com utilitzar el cos, la veu i la gestualitat per construir i interpretar personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia, la cooperació i el benestar personal.

.

 # Descobrim el cinema!

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per descobrir què s’amaga darrere del cinema.

 # Teixint memòria! Les dones en la Història

On són les dones en la Història? Ens preguntarem perquè han estat invisibilitzades i descobrirem les dificultats, lluites i conquestes de col·lectius femenins i dones destacades al llarg del temps. Recuperarem part de la nostra memòria a través de la seva mirada i valorarem les seves aportacions al progrés de la societat.

.

 # Cultura amb perspectiva de gènere

A través de les arts visuals, la literatura, el teatre, el cinema, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzarem els discursos i representacions masclistes, reflexionarem sobre els estereotips de gènere i el paper de les dones en les indústries culturals, i descobrirem nous imaginaris, més justos i igualitaris.