LÍNIES DE TREBALL

# Igualtat i no violència
De les agressions físiques a les opressions socials, analitzem les desigualtats de gènere, sensibilitzem sobre la violència masclista i fomentem una societat més justa, equitativa i coresponsable.

# Debats d’art i cultura contemporània
Qüestionem el mercat de l’art i la indústria cultural. Debatem sobre les grans tendències actuals i el seu impacte a Barcelona. Discutim sobre els límits ètics i estètics de l’art i la cultura contemporània.

# Filosofia de les emocions
Analitzem el paper que juguem les emocions en la capacitat racional dels éssers humans. La seva relació amb la moral, l’estètica, la política, les relacions socials i afectives, etc.

# La Barcelona desapareguda
De les barraques de Montjuïc als antics teatres del Paral•lel, del Poblenou obrer a la Barceloneta popular, redescobrim la ciutat invisible, esborrada per les transformacions urbanes.

# Teatre per la igualtat
Mitjançant la pràctica teatral, el joc i l’humor, aprenem a gestionar conflictes, desenvolupem l’empatia, i fomentem l’autoconeixement i les relacions col•laboratives i solidàries.

# L’ètica avui
Analitzem l’actualitat des de la reflexió ètica i moral. Debatem sobre els lligams existents entre ètica i política en àmbits com els drets humans, la diversitat cultural, la igualtat de gènere, la natura o la ciència.

# Cultura audiovisual
De la teoria cinematogràfica a la pràctica de l’animació stop motion, aprofundim en la cultura, el llenguatge i l’estètica audiovisual. Analitzem els discursos socioculturals en el cinema, la TV, els videojocs i internet.

# Guerra i revolució
Partint dels fets històrics, la reflexió filosòfica i la representació artística, recuperem la memòria històrica apropant-nos a la guerra, la repressió, els moviments socials i els processos revolucionaris.

# La veritat de les mentides
Dels contes a les sèries de televisió, explorem els fonaments de la narrativa. Analitzem la veracitat de les ficcions. Reflexionem sobre les necessitats socials i existencials de l’art, la literatura, el teatre o el cinema.

# Democràcia, poder i ciutadania
Analitzem les estructures de poder i els models democràtics. Reflexionem sobre la presa de decisions col•lectiva. Fomentem l’apoderament i la implicació social de la ciutadania.

# Literatura i supervivència
A partir dels testimonis de situacions extremes com els camps d’extermini, explorem la relació entre escriptura i reivindicació, lectura i memòria, literatura i resiliència.

# Expressió i creativitat
Ens apropem al passat i al present de la creació artística. Fomentem l’expressió individual i col•lectiva mitjançant la plàstica, la literatura, el teatre i el cinema. Desenvolupem propostes artístiques, escèniques i audiovisuals.

# Les trampes del discurs
Analitzem fal•làcies i errors d’argumentació, rastregem prejudicis i discriminacions en el llenguatge, qüestionem la violència del discurs, i fomentem l’ús de bones pràctiques argumentatives.

# Noves ficcions, nous imaginaris
Ens endinsem en els nous imaginaris de la literatura, el còmic, el cinema, la televisió o els videojocs per descobrir-hi les arrels de la tradició cultural. Explorem el poder de les imatges i la seva influència en la societat.

# La cultura des d’una perspectiva de gènere
Analitzem les representacions culturals dels rols i estereotips de gènere. Reflexionem sobre el paper de les dones en la creació artística. Debatem sobre les desigualtats de gènere en l’àmbit cultural.