INFANTIL I PRIMÀRIA

EDUCACIÓ INFANTIL

# Repensem els contes

Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? Per què són lletjos els ànecs i dolents els llops? Cal matar al drac? A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal d’evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

.

# Contes a la carta

A través de la narració teatralitzada de contes tradicionals i la creació de noves històries, treballarem de forma lúdica temes com les relacions afectives, la coresponsabilitat, la cooperació o el respecte a la diversitat, adaptant-los als interessos i necessitats de cada centre, docent i grup.

.

PRIMÀRIA

Anima’t! Animació stop motion

A través de peces audioviduals, descobrirem les variants de l’animació stop motion. Mitjançant dibuixos, retallables i plastilina, crearem les nostres pròpies animacions.

.

# Imaginant la igualtat

Qüestionarem els prejudicis i estereotips presents a les imatges que rebem i descobrirem visions alternatives a través de l’art, el cinema o els dibuixos animats. Mitjançant el dibuix i la plàstica, imaginarem un món més just i igualitari.

.

# Educa&CO

A través dels contes, el joc i el teatre, desenvoluparem l’empatia, aprendrem a cooperar i a solidaritzar-nos amb les persones que ens envolten, i celebrarem la diversitat i la diferència. Ens divertirem aprenent a crear una societat més igualitària.

.

# De què estan fetes les pel·lícules?

El cinema, com la literatura, té el seu propi llenguatge. En comptes de lletres i paraules, trobem plans, llums, colors, sons, música… A partir de peces audiovisuals, veurem de quina manera les imatges en moviment ens expliquen històries i ens transmeten emocions.

.

Teixint memòria! Les dones en la Història

A través dels contes, els jocs, el teatre i la plàstica, rememorarem la història de les dones d’aquí i d’arreu, coneixerem els obstacles que van afrontar i descobrirem les seves contribucions al progrés de la societat.