CURSOS

Des de Trama comptem amb una oferta de cursos, els quals incentiven la creativitat, la reflexió crítica i la participació activa de les persones assistents i fomenten el coneixement dels llenguatges artístics, la reflexió social i política sobre el món actual, la memòria històrica i la perspectiva de gènere.

DE 8 A 10 SESSIONS DE 90 MINUTS, AMB CONTINUÏTAT AL LLARG DE 3 TRIMESTRES O UNA SOLA SESSIÓ DE 90 MINUTS.

EXPRESSIÓ

# Actuem! Teatre i acció social

A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre dels i les oprimides, explorarem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions i discriminacions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les. Aprendrem a detectar les situacions d’injustícia, reflexionarem sobre la presa de decisions i aprendrem a gestionar i resoldre conflictes.

Talleristes: Arola Segarra, humanista i actriu i Marta Palència, educadora social amb formació en teatre de les oprimides

.

# Fem teatre!

Si ja t’has iniciat en l’art dramàtic i vols continuar experimentant amb el cos, la veu i la gestualitat per crear personatges i portar-los a escena, aquest és el teu taller! Partirem de la improvisació i del joc per elaborar sketchs, monòlegs i escenes corals que representarem dalt de l’escenari.

Tallersita: Arola Segarra, actriu i humanista

.

# Iniciació al teatre

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, descobrirem com utilitzar el cos, la veu i la gestualitat per construir i interpretar personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia i el benestar personal.

Tallersites: Arola Segarra, actriu i humanista i Mireia Clemente, actriu

.

# Llença’t de cap al teatre!

Fem ús del teatre i la imaginació! Explorarem les possibilitats del’expressió a través del cos i la veu inventant personatges i creant històries pròpies plenes d’emoció i diversió.

Tallerista: Marta Palència, educadora social amb formació en teatre de les oprimides

HISTÒRIA I HISTÒRIA DE L’ART

# Visitem la Barcelona cultural

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com galeries o fàbriques de creació.

.

# Ciutats amb Art

A partir d’imatges, audiovisuals i recursos virtuals, viatjarem des de la distància a diferents ciutats del món com Londres, París o Nova York i visitarem els seus carrers, centres de creació, galeries i museus per a conèixer l’actualitat de la seva vida artística i cultural.

.

# Cultura amb perspectiva de gènere

A través de les arts visuals, la literatura, el teatre, el cinema, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzarem els discursos i representacions masclistes, reflexionarem sobre els estereotips de gènere i el paper de les dones en les indústries culturals, i descobrirem nous imaginaris, més justos i igualitaris.