ART I CREACIÓ

The-Me-Bird-paper-stop-motion-4

Ens aproparem a les arts escèniques, plàstiques i audiovisuals, ens familiaritzarem amb els llenguatges del teatre, el cinema, l’animació i el còmic, i descobrirem la Barcelona artística i cultural, tot incentivant la nostra pròpia creativitat.

.

# Fem teatre!

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, ens posarem a la pell de diferents personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia, la cooperació i el benestar personal.

* Taller d’entre 3 i 8 sessions de 90 minuts per a primària, ESO i Batxillerat.

.

# Visitem la Barcelona cultural

Descobrirem el patrimoni artístic de Barcelona i gaudirem de la vida cultural de la ciutat mitjançant visites comentades a museus, centres culturals, exposicions temporals i espais d’interès artístic com galeries o fàbriques de creació.

* Programa de visites comentades per a ESO i Batxillerat.

.

# L’art d’intervenir. Apropiació artística i crítica social

La intervenció sobre obres d’art i altres icones ha esdevingut al llarg del segle XX una autèntica disciplina artística que gairebé sempre ha servit per contravenir els poders establerts. Aprendrem a contestar a les imatges imposades pel mercat de l’art, els mitjans de comunicació i la publicitat, intervenint sobre aquestes, modificant-les, transgredint-les.

* Taller de 90 minuts per a ESO i Batxillerat.

.

# Descobrim el cinema!

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per descobrir què s’amaga darrere del cinema.

* Taller d’entre 1 i 8 sessions de 90 minuts per a ESO i Batxillerat.