ARTS ESCÈNIQUES I AUDIOVISUALS

.

# Actuem! Teatre i acció social

A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre dels i les oprimides, explorarem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions i discriminacions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les. Aprendrem a detectar les situacions d’injustícia, reflexionarem sobre la presa de decisions i aprendrem a gestionar i resoldre conflictes.

Talleristes: Arola Segarra, humanista i actriu i Marta Palència, educadora social amb formació en teatre de les oprimides

.

# Anima’t! Animació stop motion

Amb el visionat de seqüències, recorrerem la història de l’animació stop motion i descobrirem les variants d’aquesta tècnica: puppets, claymation, cut-out, etc. A partir d’exercicis pràctics, aprendrem a fer les nostres pròpies animacions a través de diferents materials.

Tallerista: Dani Raya, llicenciat en Belles arts

.

# Descobrim el cinema!

Per què ens commou el cinema? Com es construeixen històries i s’expressen emocions en el mitjà audiovisual? A partir de seqüències clàssiques i contemporànies, ens aproparem al llenguatge cinematogràfic per conèixer les possibilitats estètiques, narratives i dramàtiques de la llum, el moviment de càmera, la banda sonora o el muntatge. Aprendrem a analitzar les pel·lícules per descobrir què s’amaga darrere del cinema.

Tallersita: Pablo Raya, humanista especialitzat en llenguatge cinematogràfic

.

# Iniciació al teatre

Mitjançant exercicis d’atenció i relaxació, prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. A través del joc i la improvisació, descobrirem com utilitzar el cos, la veu i la gestualitat per construir i interpretar personatges. Aprendrem a actuar alhora que desenvolupem l’empatia i el benestar personal.

Tallersites: Arola Segarra, actriu i humanista i Mireia Clemente, actriu

.

# Llença’t de cap al teatre!

Fem ús del teatre i la imaginació! Explorarem les possibilitats del’expressió a través del cos i la veu inventant personatges i creant històries pròpies plenes d’emoció i diversió.

Tallerista: Marta Palència, educadora social amb formació en teatre de les oprimides

.

# Repensem els contes!

Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? Per què són lletjos els ànecs i dolents els llops? Cal matar al drac? A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d’explicar-les, per tal d’evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

Talleristes: Arola Segarra, humanista i actriu, Marta Palència, educadora social amb formació en teatre de les oprimides i Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere