QUÈ FEM

# Cursos i tallers

Trama compta amb una oferta multidisciplinària de cursos, tallers i monogràfics, que combinen la reflexió teòrica amb l’experimentació pràctica i la participació activa de l’alumnat. El programa inclou propostes d’ètica, filosofia, història, art, literatura, teatre i expressió, cinema i audiovisual,  gènere, ciutat i espai públic.

.

# Activitats culturals

Trama disposa d’una oferta multidisciplinària d’activitats culturals que  combinen la reflexió teòrica amb l’experimentació pràctica i la participació activa de les persones assistents: xerrades, tallers, cinefòrums, debats i taules rodones d’història, art, literatura, cinema, teatre, filosofia i gènere. Inclou propostes generals obertes a tota la ciutadania i activitats específiques dirigides a famílies, infància, joves, gent gran, docents, professionals i altres col·lectius.  

.

# Itineraris urbans

Trama compta amb una oferta d’itineraris urbans i passejades culturals centrada en la història dels barris, les transformacions urbanes i socials, i el patrimoni artístic. De la filosofia oculta sota la fisonomia de la ciutat, passant pels espais de memòria i de creació, fins a les conquestes socials de la ciutadania, els itineraris conviden a pensar i sentir la ciutat  d’una altra manera.

.

# Cursos online

Trama disposa d’una oferta multidisciplinària de cursos virtuals que combinen l’anàlisi crítica i la reflexió teórica, a partir de múltiples recursos i materials, amb l’experimentació pràctica i la participació activa de l’alumnat, mitjançant tasques, fòrums i altres aplicacions. El programa inclou propostes d’ètica, filosofia, gènere, història, art, literatura i audiovisuals.

.

# Altres formats

A part de la seva oferta de cursos i activitats, Trama compta amb altres propostes que treballen la reflexió artística i cultural, la sensibilització social, la prevenció de la violència i la defensa de la igualtat, a partir de múltiples formats: representacions teatrals de petit format, lectura de contes, jocs col·laboratius, debats oberts, recitals de poesia…

.

 # Propostes culturals sobre igualtat de gènere

A través de la filosofia, la literatura, l’art, la música, el teatre, el cinema, la televisió, la moda o la publicitat, Trama pretén desmuntar mites i estereotips sexistes, identificar les desigualtats de gènere, replantejar la feminitat, fomentar la no-violència vers les dones i incentivar relacions equitatives. Aquestes propostes busquen la reflexió sobre els rols de gènere i l’estímul d’una sensibilitat igualitària, mitjançant l’estudi transversal de la cultura, l’anàlisi crítica dels discursos i la participació activa de la ciutadania.

.

 # Programes educatius

Trama posa a disposició de centres escolars, entitats, institucions i ajuntaments, programes educatius dirigits a les persones més joves que, mitjançant múltiples dinàmiques com el joc, el teatre, el visionat de peces audiovisuals o el debat participatiu, sensibilitzen sobre problemàtiques socials i potencien una actitud crítica, activa i solidària, per tal de fomentar una societat més justa i igualitària.

.

# Serveis culturals

A part de la seva programació de cursos, activitats i itineraris, Trama posa a disposició d’entitats, institucions i ajuntaments de la província de Barcelona, múltiples serveis: creació de materials culturals en múltiples formats, disseny i realització de tallers educatius, campanyes de divulgació i sensibilització, accions artístiques col·lectives i projectes transversals.