CURSOS EN LÍNIA

trama online

CURSOS EN CASTELLANO CLICANDO AQUÍ

Trama disposa d’una oferta multidisciplinària de cursos virtuals que combinen l’anàlisi crítica i la reflexió teórica, a partir de múltiples recursos i materials, amb l’experimentació pràctica i la participació activa de l’alumnat, mitjançant tasques, fòrums i altres aplicacions. El programa inclou propostes de filosofia, gènere, història, art, literatura i audiovisuals.

Els cursos són de 20 hores a realitzar al llarg de 4 setmanes, impartits en català. Consten de recursos generals (temari, fòrum per a dubtes i debat, glossari, llistat d’enllaços etc.) i de temes que es van incorporant setmana a setmana (amb textos, imatges, audiovisuals i altres materials, i propostes educatives per a les persones participants). A nivell docent, fomenten la participació activa de les persones usuàries i busquen dotar-les d’eines i recursos per a que puguin seguir formant-se pel seu compte un cop acabat el curs. A la finalització, s’envia a les persones participants un document acreditatiu de la realització del curs.

Els cursos es poden iniciar en qualsevol moment  i tenen una durada de quatre setmanes. Trieu quan voleu començar-lo!

La matriculació es pot fer a l’adreça electrónica reserves@tramacultura.org

Preu general:  50€

Preu reduït: 25% de descompte per a persones estudiants, menors d’edat, docents, majors de 65 o pensionistes, aturades, titulars de carnets de famílies monoparentals o nombroses, subscriptores de Diagonal, subscriptores de La Directa i grups (5 o més inscrites a la vegada)

COL·LABOREN.

Carnet-Jove-nonfinancialperiodico-diagonal-espac3b1alogo-directa-apaisat1

.


.

.

 ———————————————————————————————–

CURSOS EN LÍNIA

# Bioètica

bioetica

Veurem quins són els conflictes i dilemes morals sorgits de l’avenç de la tecnologia i fàrmacs aplicats a les ciències de la vida; analitzarem com evoluciona la idea que tenim de conceptes primordials com “vida”, “mort” o “naturalesa humana”; i ens replantejarem la relació que establim amb els altres éssers vius del nostre ecosistema.

+ informació

.

# Educa&Co. Coresponsabilitat i educació en la igualtat

kramer-vs

La responsabilitat compartida de les tasques domèstiques i de cura, i la seva relació amb els usos del temps i la conciliació de vida familiar i laboral, és un dels reptes de l’agenda actual per a la igualtat. El curs aborda la relació entre coresponsabilitat i educació en la igualtat i explora formes d’incentivar-les en la infància i l’adolescència mitjançant el joc, l’art i la cultura.

+ informació

.

# Literatura i supervivència. Relats dels camps de concentració

curs online3

A partir dels textos de supervivents com  Primo Levi, Joaquim Amat-Piniella, Charlotte Delbo, Liana Millu o Jorge Semprún, anirem més enllà de les dades i els fets històrics per penetrar en l’experiència de l’horror dels camps d’extermini i descobrir els lligams entre literatura i supervivència.

+ informació

.

# Democràcies

democracia
D’on ve la Democràcia? Quina relació guarda amb els actuals sistemes polítics? Què vol dir democràcia real, n’hi pot haver d’un altre tipus? N’hi ha prou amb anar a votar o són necessàries altres formes de participació política? Aprofundirem en la noció de democràcia i en la seva evolució històrica, i coneixerem les diferents realitats polítiques que s’hi amaguen.

+ informació

.

# Noves violències, nous imaginaris


Ha canviat la nostra percepció de la violència masclista? I l’art, el cinema i els mitjans de comunicació, han canviat la manera de mostrar-la? Com retratem a les víctimes? I a les persones agressores? Seguim sent una cultura violenta i masclista? Mitjançant els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió i els videojocs, analitzarem les lectures i representacions actuals de la violència de gènere, i descobrirem el paper dels imaginaris en el foment d’una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones.

+ informació